Υλικά
1/2 κιλό φράουλες
200γρ. φέτα τριμμένη
1 φρέσκο χοντροκομμένο μαρούλι
1 μαρούλι κατσαρό
100γρ. ψιλοκομμένα καρύδια
2-3 κ. σ. σπόρος κουκουναριού
Για τη σάλτσα:
1/2 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι μέλι
1 κουταλάκι μουστάρδα
2-3 κ. σ. ξύδι μπαλσάμικο
4 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Προετοιμάζουμε τα μαρούλια, χοντροκόβοντάς τα και κρατώντας τα πιο τρυφερά τους φύλλα, καθαρίζουμε και κόβουμε τις φράουλες στα τέσσερα, τρίβουμε τη φέτα σε τρίμματα, ψιλοκόβουμε τα καρύδια και όλα μαζί τα βάζουμε σε πιατέλα πασπαλίζοντάς τα με τους σπόρους κουκουναριού. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για τη σάλτσα (το σκόρδο είναι προαιρετικό) και όταν ομογενοποιηθούν περιχύνουμε τη φραουλένια σαλάτα με τη φέτα.
Πηγή: www.4menu.gr/cooking/salates/item/2514-salata-me-fraoules-kai-feta.html
Για περισσότερες σαλάτες, πατήστε εδώ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου