Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Ριζότο με Goji Berries και σέλινο

Το Goji Berry (σημαίνει το μούρο της ευτυχίας) είναι ένα φυτό γνωστό εδώ και αιώνες στην Κίνα και στο Θιβέτ που πρόσφατα άρχισε να καλλιεργείται πειραματικά και στα ελληνικά χωράφια. Υπάρχουν αναφορές ότι το Γκότζι Μπέρι έχει ευεργετικές ιδιότητες. Αναζωογονεί και δίνει ενέργεια στον οργανισμό, γι’ αυτό  θεωρείται υπερτροφή (superfood) και αποκαλείται «ελιξήριο της μακροζωίας». Ο λόγος είναι ότι πρόκειται για ένα κόκκινο άγριο αντιοξειδωτικό φρούτο το οποίο περιέχει 25.100 αντιοξειδωτικές μονάδες. Για να γίνει αντιληπτό τι σημαίνει αυτό, το βατόμουρο έχει 2.400 αντιοξειδωτικές μονάδες. Δηλαδή το γκοτζι μπερι έχει πάνω από 10 φορές περισσότερες αντιοξειδωτικές μονάδες από το δεύτερο στη λίστα των αντιοξειδωτικών καρπών!

Πηγή: healthyliving.gr

Υλικά για 4 άτομα:
  • 250 gr καστανό ρύζι
  • 550 gr νερό
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι γκότζι (goji berries)
  • 1 τεμάχιο σέλινο
  • 1 τεμάχιο φρέσκο κρεμμυδάκι
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμυδάκι, το σέλινο (ψιλοκομμένα) και το γκότζι (goji berries) μαζί με το ρύζι ανακατεύοντας μέχρι το ρύζι να γίνει διάφανο.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και νερό.
Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να βράσει 12 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Το βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε σκεπασμένο για 3 λεπτά και σερβίρουμε.

Πηγή: loukoulos.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου