Τελικά είναι
πραγματικά απίστευτο πόσες συνταγές μπορεί να φτιάξει κάποιος με βάση τις
φακές! Αυτή η παραλλαγή με σπανάκι και μοτσαρέλλα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα.
Τη δοκιμάσαμε μας άρεσε και τη μοιραζόμαστε μαζί σας! Φυσικά ο καθένας μπορεί
να πειραματιστεί με τα υλικά που του αρέσουν! Τα υλικά είναι για τέσσερις
μερίδες. Καλή όρεξη!
Υλικά
· 250γρ. ξερές φακές
· 2 κουταλιές ελαιόλαδο
· 150γρ. ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
· 6 φλιτζάνια νερό
· 300γρ. φρέσκο ψιλοκομμένο σπανάκι
· 1/2 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο μαύρο
πιπέρι
· 1/2 κουταλάκι πάπρικα
· 1/2 κουταλάκι αλάτι
· 100γρ. τυρί μοτσαρέλα περασμένο από
τον τρίφτη του κρεμμυδιού
Εκτέλεση
Σε μία
κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια θερμοκρασία.
Προσθέτετε το κρεμμύδι και
ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να ροδίσει (τρία, τέσσερα λεπτά).
Ρίχνετε το νερό
και τις φακές.
Τα αφήνετε να βράσουν με σκεπασμένη την κατσαρόλα μία περίπου
ώρα, ανακατεύοντας κάθε τόσο.
Ρίχνετε κατόπιν το σπανάκι, τα μπαχαρικά και το
πιπέρι.
Σιγοβράζετε το φαγητό δεκαπέντε ακόμα λεπτά.
Οι φακές σερβίρονται
ζεστές, γαρνιρισμένες με την τριμμένη μοτσαρέλα.
Το είδαμε:
http://health.in.gr/nutrition/recipes/
Τελικά είναι
πραγματικά απίστευτο πόσες συνταγές μπορεί να φτιάξει κάποιος με βάση τις
φακές! Αυτή η παραλλαγή με σπανάκι και μοτσαρέλλα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα.
Τη δοκιμάσαμε μας άρεσε και τη μοιραζόμαστε μαζί σας! Φυσικά ο καθένας μπορεί
να πειραματιστεί με τα υλικά που του αρέσουν! Τα υλικά είναι για τέσσερις
μερίδες. Καλή όρεξη!
Υλικά
· 250γρ. ξερές φακές
· 2 κουταλιές ελαιόλαδο
· 150γρ. ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
· 6 φλιτζάνια νερό
· 300γρ. φρέσκο ψιλοκομμένο σπανάκι
· 1/2 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο μαύρο
πιπέρι
· 1/2 κουταλάκι πάπρικα
· 1/2 κουταλάκι αλάτι
· 100γρ. τυρί μοτσαρέλα περασμένο από
τον τρίφτη του κρεμμυδιού
Εκτέλεση
Σε μία
κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια θερμοκρασία.
Προσθέτετε το κρεμμύδι και ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να ροδίσει (τρία, τέσσερα λεπτά).
Ρίχνετε το νερό και τις φακές.
Τα αφήνετε να βράσουν με σκεπασμένη την κατσαρόλα μία περίπου ώρα, ανακατεύοντας κάθε τόσο.
Ρίχνετε κατόπιν το σπανάκι, τα μπαχαρικά και το πιπέρι.
Σιγοβράζετε το φαγητό δεκαπέντε ακόμα λεπτά.
Οι φακές σερβίρονται ζεστές, γαρνιρισμένες με την τριμμένη μοτσαρέλα.
Προσθέτετε το κρεμμύδι και ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να ροδίσει (τρία, τέσσερα λεπτά).
Ρίχνετε το νερό και τις φακές.
Τα αφήνετε να βράσουν με σκεπασμένη την κατσαρόλα μία περίπου ώρα, ανακατεύοντας κάθε τόσο.
Ρίχνετε κατόπιν το σπανάκι, τα μπαχαρικά και το πιπέρι.
Σιγοβράζετε το φαγητό δεκαπέντε ακόμα λεπτά.
Οι φακές σερβίρονται ζεστές, γαρνιρισμένες με την τριμμένη μοτσαρέλα.
Το είδαμε:
http://health.in.gr/nutrition/recipes/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου