Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Light ρυζόγαλο με γάλα καρύδας και τζίντζερ!

Μία διαφορετική συνταγή, παραλλαγή του γνωστού ρυζόγαλου. Εύκολο στην παρασκευή, με λίγα υλικά, σχετικά οικονομικό και πολύ πιο υγιεινό από το αυθεντικό. Όπως και να'χει αξίζει μια δοκιμή! Γάλα καρύδας, τζίντζερ και καστανή ζάχαρη δίνουν άλλη διάσταση και εξωτική χροιά. Φυσικά αν θέλουμε το αποτέλεσμα να είναι ακόμα πιο υγιεινό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στέβια. Καλή επιτυχία σε όσους το δοκιμάσουν. Εμάς μας ξετρέλανε!!!


Υλικά
½ κούπα ρύζι γλασέ
1 ½ - 2 κούπες νερό
2 κούπες γάλα καρύδας
1κ.γ. καστανή ζάχαρη
Φρέσκο τζίντζερ (ένα μικρό κομμάτι)
Κανέλα για σερβίρισμα


Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό να βράσει και μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε το ρύζι, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και ανακατεύουμε κατά διαστήματα για να μην κολλήσει. Μετά από 5-6’ δοκιμάζουμε αν το ρύζι έχει μαλακώσει ελαφρώς, αν όχι μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο ακόμα νερό. Μόλις έχει απορροφήσει το νερό και είναι σχεδόν βρασμένο, προσθέτουμε το γάλα καρύδας και βράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα. Τρίβουμε ένα μικρό κομμάτι φρέσκο τζίντζερ (όχι πολύ για να μην πικρίσει)  στον τρίφτη και το το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε επίσης το 1κ.γ. καστανή ζάχαρη.
Όταν δούμε ότι χυλώνει αποσύρουμε και μοιράζουμε σε 2-3 μπολάκια. Δε θα φαίνεται ότι έχει πήξει ακόμα, αλλά όταν μπει στο ψυγείο θα πήξει. Σερβίρουμε κρύο με κανέλα

Tips
Αν δεν μας αρέσει το τζίντζερ, μπορούμε να το παραλείψουμε. Το γάλα καρύδας είναι από μόνο του αρωματικό.
Πριν ανοίξουμε το κουτί με το γάλα καρύδας το ανακινούμε πολύ καλά, για να ομογενοποιηθεί το πηχτό μέρος με το υγρό καθώς πρόκειται για νερό καρύδας και κρέμα καρύδας που διαχωρίζονται.

Συνταγή και φωτογραφία: Αθηνά Πάνου
Πηγή: http://www.mamapeinao.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου