Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Κοτόπουλο με γιαούρτι, πορτοκάλι και κάρυ

Μια ελαφριά θερμιδικά συνταγή με πρώτη ύλη το κοτόπουλο, για να συνδυάζεται γεύση και σωστή διατροφή, χωρίς πολλές θερμίδες

Υλικά
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο σε κομμάτια
3 πιπεριές Φλωρίνης
6-7 μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες
1 μέτριο κρεμμύδι ξερά
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κουταλιά σούπας αλεύρι
1 μεγάλο ποτήρι χυμό πορτοκάλι
2 κουταλιές σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
1 γιαούρτι στραγγιστό
κάρυ (2-3 κουταλιές σούπας)
αλάτι, πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Σε μια ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε ελαφρά το κοτόπουλο. Το αφαιρούμε και στην ίδια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια. Στη συνέχεια προσθέτουμε και πάλι στην κατσαρόλα το κοτόπουλο, βάζουμε αλάτι, πιπέρι και κάρυ. 
Σβήνουμε με τον χυμό πορτοκάλι και προσθέτουμε και το ξύσμα.
Αφήνουμε να βράσει και αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο νερό σταδιακά. Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο προσθέτουμε το γιαούρτι. Παίρνουμε λίγο από το υγρό της κατσαρόλας και μέσα σε αυτό λιώνουμε καλά το αλεύρι. Στη συνέχεια το βάζουμε στην κατσαρόλα να πάρει μια βράση ώστε να δέσει η σάλτσα.
Συνοδεύεται με ρύζι μπασμάτι.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου