Τρίτη, 2 Ιουλίου 2013

Ασιατικό κοτόπουλο με λάχανο και μπαχαρικά

Συνταγή με ιδιαίτερες γεύσεις, πολλά μπαχαρικά και ασυνήθιστα αλλά σε τελική πολύ ταιριαστά μεταξύ τους υλικά. Φυσικά μπορεί να γίνει σε διάφορες παραλλαγές. Εδώ σας παραθέτουμε τη συνταγή όπως τη βρήκαμε, στην πιο light εκδοχή της αλλά μπορεί να εμπλουτιστεί και με υλικά όπως μπέικον ή λίγη κρέμα γάλακτος, ενώ μπορεί να γίνει στο wok ή στο τηγάνι! Φυσικά για συνοδεία προτείνουμε ρύζι ή noodles. Καλή όρεξη!

Υλικά
500γρ. ψαχνό κοτόπουλο σε κομμάτια, χωρίς την πέτσα
500γρ. λάχανο ψιλοκομμένο
200γρ. καρότα σε λεπτές λωρίδες
3 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα
1 πράσινο μήλο Granny Smith, τριμμένο. (αφού το τρίψετε ρίξτε του λεμόνι για να μη μαυρίσει)
¾ του φλιτζανιού χυμό μήλου
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
2 κ.γ. sweet chilli sauce (αν δεν έχετε βάλτε λίγο μπούκοβο)

Τρόπος παρασκευής
Τοποθετήστε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε βαθύ αντικολλητικό ταψί σκεπασμένα με καπάκι ή με αλουμινόχαρτο και ψήστε τα στους 200ο C για 15 περίπου λεπτά.
Ανακατέψτε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ενσωματώστε τα με το κοτόπουλο.
Σκεπάστε και πάλι το σκεύος και ψήστε το στους 180-190ο C ή έως ότου το κοτόπουλο ψηθεί καλά.

Η αρχική συνταγή στην Αγγλική γλώσσα: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου