Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Γεμιστές ντομάτες με μανιτάρια



          
Μια συνταγή με λίγες θερμίδες βασισμένη σε μία από τις παραδοσιακότερες συνταγές της Ελληνικής κουζίνας. Πολύ ενδιαφέρουσα και ιδιαίτερα νόστιμη αυτή η παραλλαγή. Καλή όρεξη!
    

Υλικά για 3 μερίδες

6 ντομάτες 
200 γρ. μανιτάρια 
4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 
2 σκελίδες σκόρδο 
100 γρ. γαλοπούλα βραστή κομμένη σε κομματάκια 
50 γρ. Μινέρβα Benecol με ελαιόλαδο 
Χυμό 1 λεμονιού 
2 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα 
2 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά 
2 κουταλιές τοματοπολτό διαλυμένο σε λίγο νερό 
1/2 κούπα άσπρο κρασί αρετσίνωτο 
1 κούπα ζωμό κρέατος (ή κύβο) 
Μαϊντανό ψιλοκομμένο 
Ελαιόλαδο Μινέρβα 
Αλάτι & πιπέρι 

Ετοιμασία 

1.Πλένουμε τις ντομάτες, τις αδειάζουμε και ρίχνουμε μέσα αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο. 
2.Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και τα ρίχνουμε μέσα στον χυμό του λεμονιού. 
3.Σε ένα τηγάνι βάζουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και 30 γρ. Μινέρβα Benecol με ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια. 
4.Στραγγίζουμε τα μανιτάρια, τα ρίχνουμε στο τηγάνι, προσθέτουμε τα σκόρδα, το αλάτι, το πιπέρι και τσιγαρίζουμε για άλλα 4’ περίπου και σβήνουμε με το κρασί. 
5.Στην συνέχεια ρίχνουμε τον ζωμό και τον τοματοπολτό και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να γίνουν τα μανιτάρια. 
6.Μόλις βράσουν τα μανιτάρια προσθέτουμε την παρμεζάνα, τη γαλοπούλα, τη φρυγανιά και το μαϊντανό, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε το τηγάνι από την φωτιά. 
7.Μόλις η γέμισή μας γίνει χλιαρή, γεμίζουμε τις ντομάτες, τις βάζουμε σε ένα ταψί, τις περιχύνουμε με ελαιόλαδο, ρίχνουμε το υπόλοιπο Μινέρβα Benecol με ελαιόλαδο και ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου στους 180°C

Διατροφική ανάλυση (3 μερίδες) 

Ενέργεια: 1434 θερμίδες 478 θερμ 
Υδατάνθρακες: 79 γρ 26,3 γρ 
Πρωτεΐνη: 52,8 γρ 17,6 γρ 
Κορεσμένα λιπαρά: 16,8 γρ 5,6 γρ 
Μονοακόρεστα λιπαρά: 63,7 γρ 21,2 γρ 
Πολυακόρεστα λιπαρά:11,4 γρ 3,8 γρ 
Χοληστερόλη: 90 mg 30 mg 
Φυτικές ίνες: 15,5 γρ 5,1 γρ 

Πηγή: aktorama.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου