Χρόνος προετοιμασίας: 2 ώρες
Χρόνος μαγειρέματος: 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 5 λεπτά
Υλικά
2 φλιτζ. νερό
1 φλιτζ. ζάχαρη
1 φλιτζ. άγλυκο κακάο σε σκόνη
5 γαρύφαλλα
1 ξυλάκι κανέλα
1/4 φλιτζ. ωμά αμύγδαλα
1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
1/2 κ.γ. ζάχαρη
Εκτέλεση
1 φλιτζ. ζάχαρη
1 φλιτζ. άγλυκο κακάο σε σκόνη
5 γαρύφαλλα
1 ξυλάκι κανέλα
1/4 φλιτζ. ωμά αμύγδαλα
1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
1/2 κ.γ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Σε ένα σκεύος πάνω σε σιγανή φωτιά, ανακάτεψε το νερό με τη ζάχαρη. Όταν αυτή διαλυθεί, ρίξε το κακάο και ανακάτεψε, έπειτα πρόσθεσε τα γαρύφαλλα και το ξυλάκι κανέλας. Άφησέ το να σιγοβράσει για 3 έως 4 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς. Απομάκρυνε το μείγμα από τη φωτιά και διατήρησέ το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Χρησιμοποίησε ένα σουρωτήρι για να στραγγίσεις το μείγμα σοκολάτας σε ένα μπολ, έπειτα ρίξ' το σε παγωτομηχανή και ακολούθησε τις οδηγίες του κατασκευαστή. (Εάν δε διαθέτεις τέτοιο μηχάνημα, πάγωσε το μείγμα σε θήκες για παγάκια.
Η υφή του θα είναι περισσότερο παγωμένη παρά κρεμώδης.) Στο μεταξύ, καβούρδισε τα αμύγδαλα: ζέστανε το φούρνο στους 200ºC. Βάλε τα αμύγδαλα σε ένα σκεύος και άφησέ τα να ψηθούν για 5 λεπτά ή μέχρι να βγάλουν το άρωμά τους. Ανακάτεψε την κανέλα και τη ζάχαρη σε μπολ μεσαίου μεγέθους. Απομάκρυνε τα αμύγδαλα από το φούρνο και πρόσθεσέ τα στο μπολ με την κανέλα και τη ζάχαρη.
Βγάλε το μείγμα από το μπολ και άφησέ το να στεγνώσει σε ένα πιάτο. Όταν αυτό παγώσει, είναι έτοιμο να σερβιριστεί. Για μεγαλύτερη σιγουριά, βάλε το μείγμα σε ένα σκεύος ειδικό για κατάψυξη και άφησέ το να παγώσει για αρκετές ώρες. (Αν έχεις κάνει παγάκια, βάλ' τα σε ένα ρηχό μπολ και χρησιμοποιώντας ένα γερό πιρούνι τρίψε τα παγάκια ώστε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.) Γάρνιρε με τα αμύγδαλα και σέρβιρε.
Η υφή του θα είναι περισσότερο παγωμένη παρά κρεμώδης.) Στο μεταξύ, καβούρδισε τα αμύγδαλα: ζέστανε το φούρνο στους 200ºC. Βάλε τα αμύγδαλα σε ένα σκεύος και άφησέ τα να ψηθούν για 5 λεπτά ή μέχρι να βγάλουν το άρωμά τους. Ανακάτεψε την κανέλα και τη ζάχαρη σε μπολ μεσαίου μεγέθους. Απομάκρυνε τα αμύγδαλα από το φούρνο και πρόσθεσέ τα στο μπολ με την κανέλα και τη ζάχαρη.
Βγάλε το μείγμα από το μπολ και άφησέ το να στεγνώσει σε ένα πιάτο. Όταν αυτό παγώσει, είναι έτοιμο να σερβιριστεί. Για μεγαλύτερη σιγουριά, βάλε το μείγμα σε ένα σκεύος ειδικό για κατάψυξη και άφησέ το να παγώσει για αρκετές ώρες. (Αν έχεις κάνει παγάκια, βάλ' τα σε ένα ρηχό μπολ και χρησιμοποιώντας ένα γερό πιρούνι τρίψε τα παγάκια ώστε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.) Γάρνιρε με τα αμύγδαλα και σέρβιρε.
Διατροφική αξία ανά μερίδα (1/2 φλιτζάνι): 196 θερμίδες, 5 γραμμ. λιπαρά (20% των θερμίδων), 1 γραμμ. κεκορεσμένα λίπη, 42 γραμμ. υδατάνθρακες, 4 γραμμ. πρωτεΐνες, 5 γραμμ. φυτικές ίνες, 38 mg ασβέστιο, 3 mg σίδηρος, 5 mg νάτριο.
Πηγή:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου