Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Παγωτό πανακότα με φράουλες


Παραδοσιακό Ιταλικό γλύκισμα, ελαφρύ και δροσιστικό, ότι πρέπει για το καλοκαίρι. Πεντανόστιμη συνταγή για παγωτό Πανακότα, πολύ εύκολη στην παρασκευή της, με κρέμα γάλακτος και ζάχαρη.


Υλικά
Κρέμα Γάλακτος, 500 γρ
Ζάχαρη, 40 γρ
Ζελατίνη, 3 φύλλα
Βανίλια, 1 κλαδάκι
Κανέλα, 1 κ.γ.
Φράουλες (αρκετές)

Χρόνος Προετοιμασίας: 25 λεπτά                                Χρόνος ψησίματος: 3 ώρες


Προετοιμασία
Βάλτε την κρέμα γάλακτος , την κανέλα και τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και ζεστάνετε τα ώσπου να φτάσουν σε σημείο βρασμού. Σκίστε τη βανίλια κατά μήκος, ξύστε από μέσα την ψίχα και αναμείξτε τη με τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας για ένα δεκάλεπτο.
Μουλιάστε τη ζελατίνα σε κρύο νερό και εν συνεχεία ρίξτε τη μέσα στην κατσαρόλα.
Βγάλτε από τη φωτιά, βάλτε το μείγμα σε μπολάκια και αφήστε το στην κατάψυξη για 3 ώρες.
Για να σερβίρετε, βυθίστε το μπολάκι σε χλιαρό νερό, ώστε η κρέμα να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα και αναποδογυρίστε σε πιάτο.
Γαρνίρετε με τις φράουλες (ή ότι άλλο σας αρέσει!)

Μπορείτε να βρείτε το αρχικό κείμενο στην Αγγλική γλώσσα στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://finedininglovers.com/recipes/dessert/panna-cotta-ice-cream-strawberries/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου