Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Γλυκό γιαούρτι με ανανά και αμύγδαλα

Ένα πανεύκολο, γρήγορο, απολύτως δροσιστικό και υγιεινό γλυκό, για τους λάτρεις της γεύσης αλλά και της σωστής διατροφής. 
Ιδανικό ως επιδόρπιο μετά από βαρύ γεύμα, αλλά και μια εξαιρετική επιλογή για τα παιδιά και τους μεγάλους, ακόμη και για όσους προσπαθούν να ελέγξουν το βάρος τους.

Υλικά
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό (μπορεί να είναι χαμηλό σε λιπαρά)
2 φλιτζάνια ανανά φρέσκο σε κομματάκια ή 2 κονσέρβες ανανά, στραγγισμένο και κομμένο σε κομματάκια
1 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα σε κομματάκια
1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα 

Εκτέλεση
Αναμιγνύουμε καλά το γιαούρτι με το γάλα μέχρι να γίνει μια ομοιογενής κρέμα.
Προσθέτουμε τον ανανά καλά στραγγισμένο από τα υγρά του.
Τέλος ρίχνουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε καλά.
Γεμίζουμε ένα βαθύ μπολ και αν θέλουμε γαρνίρουμε την επιφάνεια με κομμάτια από ανανά και αμύγδαλα που έχουμε κρατήσει.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου