Βαρέθηκες τα συνηθισμένα γεμιστά και θέλεις μια αλλαγή; Φτιάξε ντομάτες γεμιστές με χαβανέζικη σαλάτα κοτόπουλο!
Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 30 λεπτά
Υλικά
4 μεγάλες ντομάτες
700 γραμμ. στήθος κοτόπουλου
1 ½ φλιτζ. ανανάς σε κύβους
3/4 φλιτζ. σπανάκι μπέιμπι ψιλοκομμένο συν 4 φλιτζ. ολόκληρα τα φύλλα
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 ½ κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν
2 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
2 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι (ή άλλο μυρωδικό)
αλάτι και μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
> Κόψε το πάνω μέρος από κάθε ντομάτα και αφαίρεσε τη σάρκα. Στράγγιξέ τες βάζοντάς τες ανάποδα πάνω σε χαρτί κουζίνας όσο φτιάχνεις τη γέμιση.
> Προθέρμανε το γκριλ σε μέτρια φωτιά και λάδωσε ελαφρώς τη σχάρα. Ψήσε το κοτόπουλο για 8 λεπτά σε κάθε πλευρά, μέχρι να στραγγίξουν όλα τα υγρά του. Βγάλ’ το από τη φωτιά, άφησέ το να κρυώσει και κόψ’ το σε κύβους (πρέπει να βγαίνουν περίπου 3 φλιτζάνια).
> Εν τω μεταξύ, βάλε σε μεσαίο μπολ το ψητό κοτόπουλο, τον ανανά και το ψιλοκομμένο σπανάκι. Σε μικρό μπολ, φτιάξε το ντρέσινγκ. Χτύπησε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το ξίδι και το θυμάρι. Πασπάλισε με αλατοπίπερο. Ρίξε 3/4 από το ντρέσινγκ στο μείγμα με το κοτόπουλο και ανακάτεψε ελαφρώς.
> Με μεγάλο κουτάλι, γέμισε κάθε ντομάτα με περίπου 1 1/3 φλιτζ. από το μείγμα κοτόπουλου (αν περισσέψει, πρόσθεσέ τη στη σαλάτα σπανάκι).
> Βάλε ένα φλιτζάνι φύλλα σπανάκι σε 4 πιάτα και περίχυσέ τα με το υπόλοιπο ντρέσινγκ. Βάλε μία γεμιστή ντομάτα σε κάθε πιάτο και σερβίρισε.
Τη συνταγή βρήκαμε στο Shape.gr. Για να δείτε τα θρεπτικά συστατικά της πατήστε στο παρακάτω link:
http://www.shape.gr/diatrofi-adynatisma/syntages-me-liges-thermides/ntomates-gemistes-kotopoylo.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου