Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Ζουμερός μπακαλιάρος στον ατμό


Το πιάτο είναι πολύ υγιεινό, ιδιαίτερα νόστιμο, πολύ εύκολο και γρήγορο στον τρόπο παρασκευής και φυσικά πολύ πολύ καλοκαιρινό. Ο μπακαλιάρος μπορεί να είναι φρέσκος ή και κατεψυγμένος. Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε κατεψυγμένο, αφήστε τον πρώτα να ξεπαγώσει καλά. Καλή όρεξη.

Υλικά (για 4-5 άτομα)
  • 1κιλό μπακαλιάρο, σε φιλέτα
  • 3 πατάτες χοντροκομμένες
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 2κ.σ ξύδι
  • 1κ.σ άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 30γρ κάπαρη (ξαρμυρισμένη)
  • 1 δαφνόφυλλο
  • ½ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 2 λεμόνια, το χυμό τους
  • 2κ.σ κορν φλάουερ
  • Αλάτι & πιπέρι


Εκτέλεση
1.Βάζετε σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει, το ξύδι, το κρεμμύδι, το καρότο, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι και από πάνω το καλαθάκι του ατμού, με «στρωμένες» τις πατάτες και από πάνω τα φιλέτα του ψαριού.
2.Σιγοβράζετε και αχνίζετε για 20 λεπτά περίπου κα αποσύρετε από τη φωτιά.
3.Σουρώνετε το ζουμί από την κατσαρόλα σε ένα μπολ και το αναμιγνύετε με το λάδι, την κάπαρη, το κορν φλάουερ και το λεμόνι. Τα ρίχνετε στην κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά και  ανακατεύετε καλά μέχρι  να πήξει.
4. Σερβίρετε το ψάρι, το περιχύνετε με την σάλτσα και το πασπαλίζετε με μαϊντανό.

Πηγή: www.queen.gr/






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου