Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Cheesecake Oreo


Δροσερό, νόστιμο, πραγματικά υπέροχο!!!

Τα μπισκότα OREO δημιουργήθηκαν το 1912 από τη Nabisco και κυκλοφορούσαν αρχικά σε δύο γεύσεις: μαρέγκα λεμόνι και κρέμα. Υπάρχουν πολλές θεωρίες σχετικά με την προέλευση της ονομασίας OREO, αλλά κανείς δεν ξέρει πραγματικά την αλήθεια. Τα OREO είναι σήμερα τα αγαπημένα μπισκότα όλου του κόσμου. * Πληροφορίες λένε ότι κάθε χρόνο καταναλώνονται πάνω από 7,5 δισεκατομμύρια μπισκότα ή 20,5 εκατομμύρια την ημέρα... Ουάου. Πολλά μπισκότα!

Πηγή: www.oreo.gr

Υλικά (4 μερίδες)
300γρ. μπισκότα Oreo
200γρ. γιαούρτι στραγγιστό
200γρ. τυρί κρέμα Philadelphia
200γρ. ανθότυρο
100γρ. ζάχαρη άχνη
Χυμός από 1/2 λεμόνι
2-3 πρέζες βανίλιας

Εκτέλεση
«Χτυπάμε» στο μίξερ και σε δυνατή ταχύτητα το ανθότυρο και προσθέτουμε λίγο-λίγο το γιαούρτι ώσπου να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα τυριού, «χτυπάμε» και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού μαζί με τη ζάχαρη άχνη. Προς το τέλος ρίχνουμε μερικά θρυμματισμένα μπισκότα και η κρέμα είναι έτοιμη. Σε μπλέντερ κάνουμε χοντροκομμένα τρίμματα τα μπισκότα και τα βάζουμε ως βάση σε 4-5 μπολάκια, ανάλογα με τα μεγέθη. Από πάνω απλώνουμε την κρέμα του cheesecake και βάζουμε τα μπολ στο ψυγείο για 2-3 ώρες έως ότου πήξει το γλυκό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου