Πρόκειται για ένα παραδοσιακό πιάτο από τη μέση ανατολή, το οποίο το συναντάμε σε πολλές μορφές κκαι σε διάφορες χώρες. Το baba ganoush στη Συρία και στο Λίβανο θεωρείται ορεκτικό και σερβίρεται σαν πρώτο πιάτο. Στην Αίγυπτο το χρησιμοποιούν ως συνοδευτικό ή σαλάτα. Το συναντάμε επίσης στην Ιορδανία, το Κουρδιστάν, την Τουρκία και αλλού, σε διάφορες παραλλαγές. Φυσικά όπως και να το δοκιμάσουμε είναι πεντανόστιμο! Δοκιμάστε το, κάντε τους πειραματισμούς σας και αν κάτι σας φανεί ότι πέτυχε, θα χαρούμε να το δημοσιεύσουμε!
- 2 μικρές μελιτζάνες αποφλοιωμένες και χοντροκομμένες
- 80 γραμμάρια γιαούρτι
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κουταλιά του γλυκού φυστικοβούτυρο ή ταχίνι
- 1 κουταλιά του γλυκού κύμινο
- 1/2 κουταλιά του γλυκού σησαμέλαιο
- 2 κουταλιές της σούπας φύλλα φρέσκου κόλιανδρου λεπτοκομμένα
Βάλτε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί φούρνου, σε μονή στρώση. Ψήστε τες σε σχετικά υψηλή θερμοκρασία για 40΄ ή μέχρι να μαλακώσουν. Περάστε από το μπλέντερ ή λιώστε με τα χέρια τις μελιτζάνες μαζί με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να μαλακώσουν. Καλύψτε το μείγμα και βάλτε το στο ψυγείο για 30΄ ή μέχρι να κρυώσει.
Μπορείτε να ετοιμάσετε τη συνταγή μία ημέρα νωρίτερα. Καλύψτε το μείγμα και διατηρήστε το στο ψυγείο κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Πηγή: www.oisyntagesmoy.gr
Για περισσότερες σαλάτες, πατήστε εδώ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου