
- 2 μικρές μελιτζάνες αποφλοιωμένες και χοντροκομμένες
- 80 γραμμάρια γιαούρτι
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κουταλιά του γλυκού φυστικοβούτυρο ή ταχίνι
- 1 κουταλιά του γλυκού κύμινο
- 1/2 κουταλιά του γλυκού σησαμέλαιο
- 2 κουταλιές της σούπας φύλλα φρέσκου κόλιανδρου λεπτοκομμένα
Βάλτε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί φούρνου, σε μονή στρώση. Ψήστε τες σε σχετικά υψηλή θερμοκρασία για 40΄ ή μέχρι να μαλακώσουν. Περάστε από το μπλέντερ ή λιώστε με τα χέρια τις μελιτζάνες μαζί με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να μαλακώσουν. Καλύψτε το μείγμα και βάλτε το στο ψυγείο για 30΄ ή μέχρι να κρυώσει.
Μπορείτε να ετοιμάσετε τη συνταγή μία ημέρα νωρίτερα. Καλύψτε το μείγμα και διατηρήστε το στο ψυγείο κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Πηγή: www.oisyntagesmoy.gr
Για περισσότερες σαλάτες, πατήστε εδώ