Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Brownie - Υγρό κέικ σοκολατας με καρύδια

Το πρώτο brownie δημιουργήθηκε όταν στις αρχές του 20ου αιώνα ζητήθηκε από έναν σεφ στο ξενοδοχείο Palmer House Hotel στο Σικάγο να δημιουργήσει για κάποια εκδήλωση ένα επιδόρπιο για κυρίες, το οποίο θα έπρεπε να είναι μικρότερο από ένα κομμάτι κέικ αλλά θα έπρεπε να έχει τα βασικά χαρακτηριστικά του κέικ και να μπορεί να τρώγεται γρήγορα και εύκολα μέσα από συσκευασμένα γεύματα. Τα πρώτα brownies ήταν διακοσμημένα με γλάσο βερίκοκο και καρύδια, ενώ ακόμα και σήμερα, στο ξενοδοχείο σερβίρονται βάσει της αρχικής συνταγής.

Υλικά

  • 150 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
  • 180 γραμμάρια βούτυρο
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 90 γραμμάρια αλεύρι
  • 180 γραμμάρια καρύδια ψίχα
Εκτέλεση
1. Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν-μαρί μαζί με το βούτυρο (40ο C).
2. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι ν’ ασπρίσουν. Ρίχνουμε το μείγμα της σοκολάτας στο μείγμα των αυγών, ανακατεύουμε με μια κουτάλα και προσθέτουμε το αλεύρι και τα καρύδια.
3. Στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα μέσα σε ένα τετράγωνο ταψάκι 20 Χ 20 εκ. και αδειάζουμε το μείγμα.
4. Ψήνουμε στους 160-170 βαθμούς για 25 λεπτά ακριβώς.
5. Το κέικ αυτό όταν το βγάλουμε από το φούρνο, φαίνεται σαν να μην έχει ψηθεί, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Αφήνουμε να κρυώσει γι’ αρκετή ώρα και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Πηγή: www.e-syntages.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου