Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Πολύχρωμη "Ελληνικού" τύπου σαλάτα με κινόα

Λίγα λόγια για την Κινόα:
Η κινόα (ή κίνβα) ήταν κατά τους Ίνκας μια αληθινά χρυσή τροφή, η «μητέρα όλων των δημητριακών», πολύτιμη όσο το καλαμπόκι και η πατάτα. Μόνο που δεν είναι δημητριακό, παρά ο αποξηραμένος καρπός ενός φυτού της Βολιβίας και του Περού.

ΥΛΙΚΑ
  •    2 κούπες ωμή κινόα
  •    3 κούπες ζωμό κοτόπολο ή λαχανικών
  •    2 κ.σ. ελαιόλαδο
  •    1 κ.γ. μέντα ψιλοκομμένη
  •    κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  •    2 κ.γ. χυμό λεμόνι
  •    1 κ.γ. μπαλσάμικο ξύδι
  •     ½ κ.γ. αλάτι
  •    1 κούπα ντοματίνια κομμένα στα 4
  •    1 κούπα ραντίτσιο ψιλοκομμένο
  •    ½  κούπα ψιλοκομμένη κίτρινη πιπεριά
  •    ½ κούπα αγγούρι κομμένο σε φέτες
  •    1/3 κούπας φέτα
  •    3 κ.σ. κομμένες ελιές
  •    1 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Βάλτε την κινόα σε ένα μεγάλο μπολ, σκεπάστε τη με νερό, αφήστε τη για 5 λεπτά, ξεπλύνετε καλά και σουρώστε.
Βάλτε το ζωμό σε ένα βαθύ τηγάνι, περιμένετε να βράσει και ρίξτε μέσα την κινόα. Σκεπάστε, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράζει για 15 λεπτά (ή μέχρι να εξαντληθεί το υγρό) ανακατεύοντας που και που.
Ανακατέψτε πολύ καλά όλα τα υλικά και απολαύστε!!!

Το πρωτότυπο κείμενο της συνταγής στην Αγγλική γλώσσα θα βρείτε:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου