Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Χυλοπίτες με σάλτσα ελιάς

Η Κρητικιά γιαγιά ξαναχτυπά με νόστιμη συνταγή για χυλοπίτες, που αρέσουν σε όλους. Αγνό και θρεπτικό ελαιόλαδο κι ελιές, ασβέστιο από τον ανθότυρο, άμυλο από τις χυλοπίτες. Απλή πεντανόστιμη και παραδοσιακή συνταγή. Με υλικά λίγα και καλά, ιδανική για οικογενειακό τραπέζι ή κάλεσμα.

Υλικά (για 4 άτομα)
400γρ. χυλοπίτες
150γρ. μαύρες ελιές
1κ.σ κάπαρη
λίγο φρέσκο βασιλικό
ελαιόλαδο
100γρ. ανθότυρο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σε μία κατσαρόλα με νερό, λίγο αλάτι και λίγο ελαιόλαδο, βράζουμε τις χυλοπίτες.
2. Σε ένα μπολ «λιώνουμε» τον ανθότυρο με λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να γίνει σαν αλοιφή.
3. Βάζουμε στο μπλέντερ την κάππαρη, τις ελιές (χωρίς κουκούτσια), τον ανθότυρο, μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και λίγο πιπέρι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν πολτός.
4. Στραγγίζουμε τις χυλοπίτες, τις ρίχνουμε μέσα στην σάλτσα μαζί με τρεις κουταλιές από το ζωμό που έβρασαν, και ανακατεύουμε.
5. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο βασιλικό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου