Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Spaghettini Oλικής Αλέσεως με τόνο, ντοματίνια και κάπαρη

Ο Τόνος έχει γίνει πλέον ένα πολύ δημοφιλές υλικό στην κουζίνα και όχι μόνο ως δεύτερο πιάτο. Ένα συνοδευτικό που συνδυάζεται άριστα με τα Σπαγγέτι, δημιουργώντας ένα σύνολο με φανταστική γεύση.
Η συνταγή χρησιμοποιείται πολύ στις περιοχές της κεντρικής και νότιας Ιταλίας

Αρ. Ατόμων: 4              Δυσκολία: Χαμηλή                   Απαιτούμενος Χρόνος:15'

Υλικά
Spaghettini 500 γρ
Τόνος 150 γρ.
Ντοματίνια 150 γρ.
Κάπαρη 40 γρ.
Πράσα 30 γρ.
Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο 2 κουταλιές
Αλάτι συνιστώμενη ποσότητα
Πιπέρι συνιστώμενη ποσότητα
Θυμάρι συνιστώμενη ποσότητα

Προετοιμασία
1. Σοτάρετε σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο τo πράσo κομμένo σε ροδέλες, προσθέστε τον τόνο σε κομματάκια και την ψιλοκομμένη κάπαρη.
2. Κόψτε τα ντοματίνια σε φέτες και ρίξτε τα στο τηγάνι με τον τόνο για 2 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέστε το ψιλοκομμένο θυμάρι και αλατοπιπερώστε όπως προτιμάτε.
3. Βράστε τα Spaghettini Ολικής Αλέσεως της σε άφθονο αλατισμένο νερό, σουρώστε μόλις γίνουν al dente και προσθέστε τα στη σάλτσα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου