Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Σολομός 15 λεπτών με salsa

Αν θέλετε ένα πιάτο με υπέροχη γεύση η οποία σας παρέχει περισσότερο από 100% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης σε ωφέλιμα Ω3 λιπαρά οξέα και βιταμίνη D, δοκιμάστε σήμερα κιόλας αυτή την πολύ απλή συνταγή. Χρειάζεστε μόνο 15 λεπτά για να την ετοιμάσετε και θα έχετε στα χέρια σας ένα πιάτο που θα θέλετε να μοιραστείτε με τους καλύτερους φίλους σας.

ΥΛΙΚΑ

750 γρ φιλέτο σολομού κομμένο στα 4
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
Αλάτι και πιπέρι
Για τη Salsa
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 μέτριες σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1-2 κ.σ. καγιέν ή μπούκοβο (μπορείτε και να το παραλείψετε)
1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
1 κ.σ. θρυμματισμένο κολοκυθόσπορο
1 κ.σ. ξερό κόλιανδρο ή ¼ του φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
2 κ.σ. χυμό λεμόνι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

ΟΔΗΓΙΕΣ
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γκριλιέρα, bbq, ή αντικολλητικό τηγάνι. Ότι κι αν επιλέξετε θα πρέπει να το προθερμάνετε τουλάχιστον 5 λεπτά ώστε να έρθει στη μέγιστη θερμοκρασία του.
Αλείψτε καλά το σολομό με το λεμόνι και το αλατοπίπερο και βάλτε τον στη φωτιά.
Ψήστε για 3-5 λεπτά την κάθε πλευρά, ανάλογα με το πάχος του φιλέτου.
Περιχύστε με τη salsa και σερβίρετε!
Συνδυάστε το με βραστές πατάτες ή ρύζι.

Πρωτότυπο κείμενο στην Αγγλική γλώσσα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου