Ελληνικό, καλοκαιρινό και πολύ νόστιμο πιάτο. Η σαλάτα αυτή μπορεί να αποτελέσει κύριο γεύμα.
Υλικά:
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
2 φλιτζάνια αγγουράκια καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
2/3 του φλιτζανιού κόκκινη γλυκιά πιπεριά
1/4 του φλιτζανιού ελιές κομμένες σε φέτες
1/2 φλιτζάνι λιωμένη φέτα
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Χυμός από 1 λεμόνι
αλάτι
Εκτέλεση:
Πρώτα πρέπει να πλυθούν και να στραγγίξουν τα φασόλια. Μετά
ρίξτε τα σε μια μεγάλη κατσαρόλα με κρύο νερό όσο να τα σκεπάζει. Αφήστε να
κοχλάσουν και βράστε για 10-12 λεπτά και μετά χύστε το νερό. Ρίξτε τα πάλι στην
ίδια κατσαρόλα, με φρέσκο νερό όσο να τα σκεπάζει και αλάτι, για να σκληρύνουν
και να μη λιώσουν στο βράσιμο.
Όταν πάρουν βράση, χαμηλώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε τα
φασόλια μέχρι να μαλακώσουν, αλλά όχι πολύ (περίπου 30-40 λεπτά) μέχρι να είναι
ψημένα αλλά να μην λιώνουν.
Σουρώστε τα φασόλια, και ρίξτε τα σε μια μεγάλη σαλατιέρα.
Αφήστε να κρυώσουν λίγο.
Προσθέστε στην σαλατιέρα το κρεμμύδι, τη ρίγανη, τα
αγγουράκια, την πιπεριά, τις ελιές και την φέτα. Ανακατέψτε να ενωθούν τα
υλικά. Προσθέστε το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε.
Σερβίρετε σε ατομικά μπολ με φρέσκο ψωμί.
Πηγή: http://www.aktorama.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου