Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Μια υπέροχη σαλάτα με μαριναρισμένα κολοκυθάκια

Ποιος είπε πως  τα κολοκύθια δεν τρώγονται ωμά; Τα δοκιμάσατε; Αν όχι, τότε δοκιμάστε τότε αυτή δροσερή σαλάτα που μπορεί να συνοδεύσει υπέροχα ψητά ψάρια αλλά και κρεατικά και η γεύση τους θα σας πείσει.
  
Υλικά για 4 άτομα:
2 ματσάκια ρόκα
4 κολοκύθια  μέτρια
ξύσμα από 2 λεμόνια
2-3 κουτ. σούπας  ελαιόλαδο
4 κουτ. σούπας ηλιόσπορους ή κολοκυθόσπορους
2 κουτ. σούπας ροζ πιπέρι, σπασμένο στο γουδί
αλάτι

Για τη βινεγκέτ
5 κουτ. σούπας  ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας  ξίδι (με γεύση βατόμουρο)

Εκτέλεση
Τρίβετε τα κολοκύθια στη χοντρή πλευρά του τρίφτη και τα βάζετε σε σουρωτήρι με μία κουταλιά αλάτι. Ρίχνετε και το ξύσμα του λεμονιού, ανακατεύετε και τα αφήνετε για 10-15 λεπτά σε σουρωτήρι μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους. Τα ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύετε.
    
Χοντροκόβετε τη ρόκα και τη ρίχνετε σε βαθύ μπολ. Προσθέτετε τα τριμμένα κολοκύθια και ανακατεύετε καλά. 

Πασπαλίζετε με τους ηλιόσπορους.
   
Χτυπάτε το ελαιόλαδο με το ξίδι και το ρίχνετε στη σαλάτα. Ανακατεύετε καλά και πασπαλίζετε με το ροζ πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου