Ένα πολύ ενδιαφέρον και νόστιμο πιάτο, το οποίο είναι
ακόμα νοστιμότερο αν το φάτε τη δεύτερη μέρα! Ο συνδυασμός της φακής με το κάρι
δεν είναι συνηθισμένος αλλά σίγουρα είναι πολύ ενδιαφέρον και πραγματικά θα
εντυπωσιαστείτε από το αποτέλεσμα. Νόστιμο υγιεινό, κατάλληλο για vegetarian και vegans. (Όσοι
είστε κρεατοφάγοι δοκιμάστε το και με λουκάνικο ή μπέικον)
Υλικά
1 κούπα φακές
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 μέτριες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 μέτρια καρότα σε μικρούς κύβους
2 κλωνάρια celery ψιλοκομμένα
2 κούπες ψιλοκομμένη λαχανίδα
2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη κάρι
1 μεγάλη ώριμνη ψιλοκομμένη ντομάτα
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κόλιανδρο
Αλάτι και πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
1. Ξεπλένουμε τις φακές
2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα αφήνουμε για 5 λεπτά
3. Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά ζωμό λαχανικών σε μία κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και το σκόρδο για υγιεινό σωτάρισμα.
4. Προσθέτουμε σκόρδο, καρότο και σέλερι και σωτάρουμε για πέντε λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε τη σκόνη κάρι και ανακατεύουμε.
5. Προσθέτουμε τις φακές, τη ντομάτα και τον υπόλοιπο ζωμό και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. Εν συνεχεία ρίχνουμε στην κατσαρόλα τη λαχανίδα και μαγειρεύουμε ώσπου τα υλικά να μαλακώσουν (άλλα 5-10 λεπτά)
6. Ρίχνουμε επάνω τον κόλιανδρο, αλατοπίπερο και ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
1. Ξεπλένουμε τις φακές
2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα αφήνουμε για 5 λεπτά
3. Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά ζωμό λαχανικών σε μία κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και το σκόρδο για υγιεινό σωτάρισμα.
4. Προσθέτουμε σκόρδο, καρότο και σέλερι και σωτάρουμε για πέντε λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε τη σκόνη κάρι και ανακατεύουμε.
5. Προσθέτουμε τις φακές, τη ντομάτα και τον υπόλοιπο ζωμό και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. Εν συνεχεία ρίχνουμε στην κατσαρόλα τη λαχανίδα και μαγειρεύουμε ώσπου τα υλικά να μαλακώσουν (άλλα 5-10 λεπτά)
6. Ρίχνουμε επάνω τον κόλιανδρο, αλατοπίπερο και ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
Πρωτότυπο κείμενο στην Αγγλική γλώσσα:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου