Ένα παραδοσιακό αμερικάνικο πιάτο συναντά Ελληνικές γεύσεις και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό. Συνδυάστε το με τηγανιτές πατάτες χοντροκομμένες και αρωματισμένες με ρίγανη ή θυμάρι.
1/2 κιλό κιμά
1 φλιτζάνι του τσαγιού γεμάτο φέτα, κομμένη σε κυβάκια
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1κ. σ. πάπρικα
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
4 ψωμάκια για μπέργκερ
Τζατζίκι
Λίγα φύλλα ρόκας
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ τον κιμά, το κρεμμύδι, την πάπρικα, το μαϊντανό, τη φέτα, αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο. Πλάθουμε 4 μεγάλα μπιφτέκια. Ζεσταίνουμε πολύ καλά ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με ραβδώσεις και ψήνουμε τα μπιφτέκια για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν όμορφο χρώμα. Σε κάθε ψωμάκι βάζουμε λίγα φύλλα ρόκας, μία κουταλιά του γλυκού τζατζίκι, το μπιφτέκι και από πάνω το ψωμάκι του. Σερβίρουμε με σαλάτα της επιλογής μας, επιπλέον τζατζίκι και τηγανιτές πατάτες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου