Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Μαρμελάδα κεράσι με κομμάτια φρούτου

Παραδοσιακή συνταγή για μαρμελάδα κεράσι. Φυσικά για πιο υγιεινό τελικό αποτέλεσμα μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη ζάχαρη με μαύρη ζάχαρη ή στέβια. Γνωρίζοντας τη συνταγή, μπορούμε να δοκιμάσουμε μαρμελάδα με συνδυασμούς φρούτων, δημιουργώντας πολύ ενδιαφέροντα γευστικά αποτελέσματα.

Υλικά συνταγής

1 κιλό κεράσια (ζυγισμένα αφού βγάλουμε τα κουκούτσια)
800γρ. ζάχαρη
1 λεμόνι (ο χυμός του)

Τρόπος Παρασκευής
Καθαρίζουμε τα κεράσια από κουκούτσια και κρατάμε αυτά που δεν έχουν χτυπήματα ή αλλοιώσεις στη σάρκα τους. Δεν περνάμε τα κεράσια από μπλέντερ, τα πιέζουμε με το χέρι μας ώστε να διαλυθούν ελαφρώς και να έχουμε κομμάτια φρούτου μέσα στη μαρμελάδα μας.
Βάζουμε τα φρούτα και τη ζάχαρη σε κατσαρόλα και βάζουμε να βράσουν. Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και ξαφρίζουμε την μαρμελάδα μας. Ανακατεύουμε ελαφρά με ξύλινη κουτάλα και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
Βράζουμε για περίπου 35 λεπτά, ελέγχουμε αν έδεσε η μαρμελάδα και μοιράζουμε σε ζεστά αποστειρωμένα βάζα. Μόλις κρυώσει η μαρμελάδα σφραγίζουμε και αποθηκεύουμε.

Αυτό το ήξερες;
Πώς καταλαβαίνουμε ότι έδεσε η μαρμελάδα;
Για να δούμε αν έδεσε η μαρμελάδα βγάζουμε μια πολύ μικρή ποσότητα σε ένα πιατάκι και την αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Δεν πρέπει να είναι πολύ συμπαγής, αλλά αν γείρουμε το πιατάκι προς το πλάι να μην χύνεται, να είναι τόσο σφιχτή, όσο για να αλείφεται.
Για να δούμε αν έδεσε η μαρμελάδα, όταν την κάνουμε σε κατσαρόλα παίρνουμε με μια ξύλινη κουτάλα μια μικρή ποσότητα, γέρνουμε τη κουτάλα λίγο για να ρίξουμε τη μαρμελάδα ξανά μέσα στην κατσαρόλα και εάν στο τέλος ενώνονται οι σταγόνες στην άκρη της κουτάλας σε πηχτή μάζα τότε είναι έτοιμη!

Πηγή: http://www.cooklos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου