Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Σκοπελίτικη κρεμμυδοσαλάτα


Πιο απλή δε γίνεται! Συνταγή με ελάχιστο κόστος, πολύ λίγες θερμίδες και γεύση που πραγματικά είναι απίστευτη. Υπέροχος ουζομεζές, μπορεί να συνοδεύσει θαλασσινά ή ακόμα και κρέατα. Την επόμενη φορά που θα ανάψετε κάρβουνα αξίζει να το δοκιμάσετε.

Υλικά
(10 μερίδες)


1 κιλό μικρά ξερά κρεμμύδια
Ελαιόλαδο
3-4 λεμόνια
Αλάτι
Πιπέρι
Κάππαρη

Εκτέλεση
Τρυπάμε κάθε κρεμμύδι με πιρούνι και στη συνέχεια τα ψήνουμε όπως είναι σε μισοσβησμένα κάρβουνα ή σε χαμηλής έντασης εστία grill. Όταν δούμε ότι ξεροψήνονται εξωτερικά τα αποσύρουμε, τα καθαρίζουμε καλά, τα κόβουμε σε ροδέλες και τα πασπαλίζουμε με αρκετό ελαιόλαδο, λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και τα σερβίρουμε ως κρασομεζέ μαζί με την κάππαρη.

Πηγή: http://www.4menu.gr/cooking/salates/item/1968-skopelitiki-kremmydosalata.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου