Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Ζεστή σαλάτα με χαλούμι και κινόα

Μία από τις πιο νόστιμες και υγιεινές σαλάτες που θα φάτε. Λίγες θερμίδες και πολύ νοστιμιά, ιδανική για το βραδινό σας γεύμα.

Υλικά
100γρ. κινόα
200γρ. τυρί χαλούμι
100γρ. κόκκινο ρύζι βρασμένο
3-4 κουτ. σούπας καθαρισμένους ηλιόσπορους
4-6 καρδιές αγκινάρας (κονσέρβα)
6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
½ λεμόνι, στυμμένο
Ξύσμα από 1 λεμόνι
½ κούπα φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
1. Βάλτε την κινόα να βράσει σε μία κατσαρόλα, όπως αναφέρεται στις οδηγίες χρήσεις στο πίσω μέρος του πακέτου. Αφού ετοιμαστούν, αφήστε την κινόα να στεγνώσει και ανακατέψτε την με το  βρασμένο ρύζι.
2. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζετε ελαιόλαδο να κάψει και βάζετε το χαλούμι να ψηθεί για 1-2 λεπτά και από τις δύο πλευρές, μέχρι να γίνει χρυσό. Βγάζετε το χαλούμι από το τηγάνι και το τοποθετείτε σε ένα πιάτο.
3. Στο ίδιο τηγάνι βάζετε τους ηλιόσπορους να καβουρδιστούν για 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να αρχίσουν να αναπηδάνε.
4. Προσθέστε τις αγκινάρες, τις τομάτες και το μαϊντανό στο μπολ με την κινόα και το ρύζι. Ρίξτε τους λίγο λάδι, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα και ανακατέψτε καλά, μέχρι τα υλικά να πάνε παντού. Αλατοπιπερώστε.
5. Σερβίρετε αφού πρώτα έχετε βάλει το χαλούμι πάνω από την σαλάτα σας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου