Ναι είναι βαρύ, δεν το χαρακτηρίζεις υγιεινό, σε προκαλεί να φας μαζί του ένα καρβέλι ψωμί και είναι ικανό να καταστρέψει κάθε προσπάθεια για δίαιτα! Είναι όμως πολύ πολύ νόστιμο! Και μπορείτε να του προσθέσετε φέτα ή να παίξετε με μπαχαρικά όπως κανέλα, που του ταιριάζει πολύ. Δε χρειάζεται καν πιάτα! Βάλτε τη γαβάθα στη μέση του τραπεζιού, μοιράστε στην παρέα πηρούνια και ψωμί, βγάλτε τις παγωμένες μπύρες από το ψυγείο και καλή διασκέδαση!
Υλικά (για 4 άτομα)
4 χωριάτικα λουκάνικα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 συσκευασία ντομάτα κονκασέ
10-12 τοματίνια τσέρι
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού μαύρες ελιές, χωρίς το κουκούτσι
400γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1 ποτήρι του νερού ζωμό βοδινού
2 κ. γ. ρίγανη
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Υλικά (για 4 άτομα)
4 χωριάτικα λουκάνικα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 συσκευασία ντομάτα κονκασέ
10-12 τοματίνια τσέρι
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού μαύρες ελιές, χωρίς το κουκούτσι
400γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1 ποτήρι του νερού ζωμό βοδινού
2 κ. γ. ρίγανη
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Με τη βοήθεια ενός ψαλιδιού κουζίνας, κόβουμε τα χωριάτικα λουκάνικα σε μικρότερες μερίδες. Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μία βαθιά, αντικολλητική κατσαρόλα ή πυρίμαχο σκεύος και σοτάρουμε τα λουκάνικα για μερικά λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Κατόπιν, προσθέτουμε το σκόρδο και τη ρίγανη, τα αφήνουμε για 1-2 λεπτά και προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, τα τοματίνια, το ζωμό, τις ελιές και τα μανιτάρια. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και ανακατεύουμε. Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας, αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για ακόμη 15-20 λεπτά έως ότου μελώσει και σερβίρουμε με πουρέ ή μακαρόνια.
Πηγή: http://www.aplita.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου