Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Σπαγγέτι με σάλτσα ταχίνι

Το ταχίνι είναι πλούσιο σε ασβέστιο καταπολεμώντας έτσι την οστεοπόρωση, κάλιο και ψευδάργυρο για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, μαγγάνιο και σελήνιο με έντονη αντιοξειδωτική δράση καθώς καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, χαλκό για την ενίσχυση των αρθρώσεων, σίδηρο για την τόνωση του οργανισμού και την καταπολέμηση της αναιμίας, αμινοξέα που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία νεφρών και συκωτιού καθώς και φώσφορο και μαγνήσιο που καταπολεμούν δραστικά τον πονοκέφαλο ή τις χρόνιες ημικρανίες.

Οι υδατάνθρακες που περιέχει, ομαλοποιούν το γαστρεντερικό σύστημα, τα Ω6 λιπαρά του μειώνουν τη χοληστερόλη ενώ και η βιταμίνη Ε που περιέχει, προστατεύει τον οργανισμό από τη γήρανση. Επίσης, σε έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί, διαπιστώθηκε, πως το ταχίνι διαθέτει αντικαρκινική δράση ενώ ενδέχεται να δρα ανασταλτικά στο Αλτσχάιμερ, τις παθήσεις της καρδιάς, τον καταρράκτη και τον διαβήτη.



Υλικά (4 μερίδες)

1 πακέτο σπαγγέτι
5 κ. σ. ταχίνι
2 κουταλάκια μέλι
1/2 κουταλάκι κύμινο
1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1 κουταλάκι κάρυ
2-3 κ. σ. δυόσμος
1 κ. σ. χυμός λεμονιού
Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο, σουσάμι

Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια. Αναμειγνύουμε σε γαβάθα το ταχίνι με τα υπόλοιπα υλικά, χωρίς να αλατοπιπερώσουμε. Αφού ετοιμαστούν τα μακαρόνια, τα στραγγίζουμε χωρίς να πετάξουμε το ζουμί και τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ. Από το ζουμί των ζυμαρικών, παίρνουμε 2 φλιτζάνια και τα προσθέτουμε σιγά-σιγά στο μείγμα με το ταχίνι, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρις ότου δημιουργηθεί μια παχύρρευστη σάλτσα. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε άλλο λίγο ζουμί ανάλογα και με την υφή του ταχινιού. Περιχύνουμε με τη σάλτσα τα μακαρόνια, δοκιμάζουμε αν χρειαστεί να αλατίσουμε, πασπαλίζουμε σουσάμι και τρίβουμε μαύρο πιπέρι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου