Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Κριτσίνια με ταχίνι

Το ταχίνι είναι πλούσιο σε ασβέστιο καταπολεμώντας έτσι την οστεοπόρωση, κάλιο και ψευδάργυρο για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, μαγγάνιο και σελήνιο με έντονη αντιοξειδωτική δράση καθώς καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, χαλκό για την ενίσχυση των αρθρώσεων, σίδηρο για την τόνωση του οργανισμού και την καταπολέμηση της αναιμίας, αμινοξέα που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία νεφρών και συκωτιού καθώς και φώσφορο και μαγνήσιο που καταπολεμούν δραστικά τον πονοκέφαλο ή τις χρόνιες ημικρανίες.
Οι υδατάνθρακες που περιέχει, ομαλοποιούν το γαστρεντερικό σύστημα, τα Ω6 λιπαρά του μειώνουν τη χοληστερόλη ενώ και η βιταμίνη Ε που περιέχει, προστατεύει τον οργανισμό από τη γήρανση. Επίσης, σε έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί, διαπιστώθηκε, πως το ταχίνι διαθέτει αντικαρκινική δράση ενώ ενδέχεται να δρα ανασταλτικά στο Αλτσχάιμερ, τις παθήσεις της καρδιάς, τον καταρράκτη και τον διαβήτη.

Τι χρειαζόμαστε:
1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
1/4 φλιτζάνι ταχίνι (112γρ)
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 φλιτζάνι μάλι
2 φακελάκια ξερή μαγιά
500 γρ. αλεύρι
σουσάμι


Πώς το κάνουμε:
Ζυμώνω τα υλικά μέχρι να γίνει μια ζύμη εύπλαστη και την αφήνω περίπου 1 ώρα να φουσκώσει.
Φτιάχνω μπαστουνάκια πολύ λεπτά σαν μολύβι.
Βάζω σε ένα πιάτο λίγο νερό και σε ένα το σουσάμι και βουτάμε τα μπαστουνάκια μέσα και τα βάζω σε λαδωμένο ταψί.
Τα ψήνω στουs 180°c για 30 περίπου λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου