Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Ταμπουλέ μέ κινόα

Λίγα λόγια για την Κινόα:
Η κινόα (ή κίνβα) ήταν κατά τους Ίνκας μια αληθινά χρυσή τροφή, η «μητέρα όλων των δημητριακών», πολύτιμη όσο το καλαμπόκι και η πατάτα. Μόνο που δεν είναι δημητριακό, παρά ο αποξηραμένος καρπός ενός φυτού της Βολιβίας και του Περού.

Υλικά για 2 ατομικές σαλάτες
  • 1 φλυτζάνι κινόα
  • 2  1/2  φλυτζάνια  ζωμό λαχανικών ή νερό
  • 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
  • πιπεριά σε κύβους
  • 2 ντομάτες χωρίς τους σπόρους σε κύβους
  • 5-6 φυλλαράκια δυόσμο
  • 1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2  φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • χυμό από 1-2 λεμόνια (ανάλογα το μέγεθος)
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • αλάτι-πιπέρι κατά βούληση
Παρασκευή
  1. Βράζουμε για 20΄περίπου την κινόα, αφού την ξεπλύνουμε πολύ καλά.
  2. Την κρυώνουμε  σε σουρωτήρι κάτω από τη βρύση
  3. Αφού σουρώσει και στεγνώσει καλά η κινόα ,προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τ’ ανακατεύουμε καλά αλλά ελαφριά για να μην λιώσουμε την τομάτα.
  4. Αφήνουμε για μισή ώρα να μαριναριστεί και να μοσχομυρίσει και σερβίρουμε
TIP
Επειδή η κινόα θεωρείται τροφή με πρωτεiνες υψηλής διατροφικής αξίας αυτό το ταμπουλέ μπορεί να αντικαταστήσει θαυμάσια  ένα πλήρες γεύμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου