Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Κρύο κέικ σοκολάτας στην κατσαρόλα με κρέμα γάλακτος

Εύκολο, γρήγορο και πάρα πολύ νόστιμο. Μεγάλοι και παιδιά θα ξετρελαθούν με το υπέροχο σοκολατένιο γλύκισμα!


Υλικά για 8 μερίδες


    krio keik  sokolatas
  • 200 γρ. σοκολάτα 60% ή 70%
  • 400ml γάλα πλήρες
  • 150ml κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ 35% λιπαρά
  • 40 γρ. αλεύρι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 βανίλια
  • 4 αυγά
  • 60 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 αέρα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα και την σοκολάτα σε κομμάτια. Ανακατεύουμε να λιώσουν, όχι να βράσουν. Σε μπολ βάζουμε τα αυγά, το αλεύρι την ζάχαρη, την βανίλια και το αλάτι. Τα ανακατεύουμε καλά και τα προσθέτουμε στο σοκολατένιο γάλα στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε να πήξουν ελαφρά σε μέτρια φωτιά. Προσοχή όχι να βράσουν. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά φόρμα δαχτυλίδι 20-22 εκ. και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς αέρα για 25΄. αφού κρυώσει λίγο το βάζουμε ψυγείο. Σερβίρεται πάντα παγωμένο με παγωτό κρέμα και φρούτα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου