Μπορεί ακόμα να μη
μας λέει πολλά, ωστόσο η αξία της θεωρείται πολύτιμη και αναγνωρισμένη
παγκοσμίως. Ο λόγος για την κινόα, που χάρη στο υψηλό επίπεδο θρέψης που
παρέχει, έχει καταξιωθεί ως τρόφιμο με μεγάλο όφελος για την υγεία. Τα Ηνωμένα Έθνη την έχουν κατατάξει στις «χρυσές τροφές», ενώ ο Οργανισμός
Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO) την έχει αναγνωρίσει ως τρόφιμο με υψηλή θρεπτική αξία
και με εντυπωσιακή βιοποικιλότητα και έχει επισήμως ανακηρύξει το έτος 2013 σε Διεθνές
Έτος Κινόα.
ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά για 2 μερίδες
4 μεγάλες κόκκινες ντομάτες
2 καλές μερίδες ταμπουλέ με κινόα
Πράσινα λαχανικά χονδροκομμένα με το χέρι (μαρούλι, άισμπερκ, λόλα , ρόκα κ.λ.π.)
Για την σάλτσα
3-4 κουτ. σούπας μπαλσάμικο ξύδι
1 κουτ. σούπας μέλι
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι, ξύσμα 1/2 πορτοκαλιού και το εσωτερικό από τις ντομάτες
3-4 κουτ. σούπας μπαλσάμικο ξύδι
1 κουτ. σούπας μέλι
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι, ξύσμα 1/2 πορτοκαλιού και το εσωτερικό από τις ντομάτες
Παρασκευή
Ανοίγουμε και αδειάζουμε προσεκτικά τις ντομάτες κρατώντας στην άκρη το εσωτερικό τους.
Αλατίζουμε το εσωτερικό τους και τις γεμίζουμε με το ταμπουλέ.
Σ’ ένα μπωλ κόβουμε και ανακατεύουμε τα πράσινα λαχανικά μας, αρτίζοντάς τα με τη βινεγκρέτ.
Μοιράζουμε σε 4 πιάτα τα υλικά μας
Βινεγκρέτ ντομάτας
Τα εσωτερικά μέρη που αφαιρέσαμε από τις ντομάτες μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας (εκτός από το λάδι) τα βάζουμε σ’ένα μίξερ και τα χτυπάμε προσθέτοντας στο τέλος λίγο-λίγο το ελαιόλαδο.
Πηγή Άρθρου: http://greenchef.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου