Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Σαλάτα Με Μαυρομάτικα

Τα μαυρομάτικα φασόλια είναι πολύ θρεπτικά, και μαγειρεύονται γρήγορα. Η σαλάτα αυτή είναι πολύ χορταστική και μπορείτε να την απολαύσετε κρύα, με ρύζι και φρυγανισμένο ψωμί. Υπέροχο καλοκαιρινό πιάτο!

Υλικά για 4 μερίδες
  • 1 κούπα ξερά μαυρομάτικα, πλυμμένα και στραγγισμένα
  • 1 μέτρια γλυκιά πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2-3 καυτερές πιπεριές, λιωμένες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 1 αβοκάντο κομμένο σε φετούλες
  • 2 κουτ. της σούπας χυμό λεμόνι
  • 1/4 κούπας ελαιόλαδο
  • 3 κουτ. της σούπας κρασί από κόκκινο κρασί
  • αλάτι και πιπέρι
  • λίγο πιπέρι καγιέν
  • λίγο ταμπάσκο
  • 2 κουτ. του γλυκού ζάχαρη
Οδηγίες:
  1. Αν χρησιμοποιείτε ξερά μαυρομάτικα, μουλιάστε τα για 2-3 ώρες και κατόπιν βράστε τα σε αλατισμένο νερό για 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Ανακατέψτε τα φασόλια, τις πιπεριές, το κρεμμύδι,και το σκόρδο σε ένα μεγάλο μπωλ.
  3. Ανακατεύουμε το αβοκάντο με το χυμό λεμόνι σε ξεχωριστό μπωλ.
  4. Προσθέτουμε το αβοκάντο στα φασόλια.
  5. Ανακατεύουμε τα υλικά με λάδι, ξύδι, ταμπάσκο, καγιέν και ζάχαρη και σερβίρουμε τη σαλάτα κρύα πάνω σε μαρούλι.
Σημείωση:
Εμπνευσμένη από το περιοδικό Vegetarian Times magazine October 2007



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου