Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Μπρόκολο σαλάτα με σουσάμι

Η σημερινή σαλάτα είναι πολύ απλή, με λίγα υλικά αλλά ιδιαίτερα νόστιμη και ωφέλιμη. Σουσάμι και μπρόκολο αποτελούν δύο από τις καλύτερες φυσικές πηγές ασβεστίου για τον οργανισμό, κάνοντας τη σαλάτα αυτή ιδανική για όσους έχουν επιλέξει διατροφή χωρίς γάλα και γαλακτοκομικά.
Υλικά
·         Μπρόκολο 2 τεμ. μέτρια
·         Ντομάτες μέτριες 5 τεμ.
·         Ελαιόλαδο 3 κουταλιές της σούπας
·         Λευκό ξύδι 3 κουταλιές της σούπας
·         Μέλι 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού
·         Σουσάμι 1 1/2 κουτάλι της σούπας
·         Νερό για βράσιμο
·         Αλάτι

Οδηγίες

Πλένουμε τα μπρόκολα πολύ καλά, τα κόβουμε σε μπουκετάκια και τα βάζουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν σε μια κατσαρόλα με νερό ίσα να σκεπαστούν. Πλένουμε τις ντομάτες, βγάζουμε τα σπόρια και τις κόβουμε σε κύβους. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε το σουσάμι σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να πάρει χρώμα. Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, το μέλι, το αλάτι και τα χτυπάμε μέχρι να ενωθούν. Αφού βράσει το μπρόκολο το στραγγίζουμε και το τοποθετούμε σε μια σαλατιέρα, γαρνίρουμε με τις ντομάτες και πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Τέλος περιχύνουμε την σαλάτα με την σάλτσα μας.



1 σχόλιο:

  1. Καλημέρα και συγχαρητήρια για το blog σας!

    Βλέπουμε οτι έχετε πολλές και ενδιαφέρουσες συνταγές και θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε το www.psaksesintages.gr, μία ιστοσελίδα στη οποία οι χρήστες μας έχουν τη δυνατότητα να ψάχνουν ανάμεσα σε περισσότερες από 27000 συνταγές από τα πιο δημοφιλή ελληνικά blogs και sites.

    Στο Psaksesintages.gr έχουμε επίσης δημιουργήσει το τμήμα TOP BLOGS ΣΥΝΤΑΓΩΝ, μία λίστα με τα πιο δημοφιλή blogs στην οποία μπορείτε κι εσείς να προσθέσετε το δικό σας.

    Οι επισκέπτες μας θα μπορούν να ψάχνουν συνταγές στη σελίδα μας δημιουργώντας υψηλά επίπεδα επισκεψιμότητας για τα blogs που είναι εγγεγραμμένα.

    Και το καλύτερο είναι οτι εσείς δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τίποτα γιατί στο Psaksesintages.gr τα πάντα είναι δωρεάν!

    Το Psaksesintages.gr ανήκει σε μία μεγάλη οικογένεια με σελίδες συνταγών από την Ιταλία, τη Γαλλία, τη Σουηδία, τη Χιλή, την Αμερική, την Πορτογαλία και πολλές άλλες χώρες!

    Εσείς θα θέλατε να γίνετε μέλος αυτής της μεγάλης οικογένειας;

    Μπορείτε επίσης να μας βρείτε στο www.facebook.com/Psaksesintages και στο www.twitter.com/psaksesintages

    Ευχαριστούμε πολύ για την προσοχή σας. Είμαστε στη διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειαστείτε!

    Με εκτίμηση,

    ΑπάντησηΔιαγραφή