Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Σούπα Με Μπρόκολο Και Κάρυ


Σούπα πολύ ιδιαίτερη, αποτελεί ιδανικό snack, γεύμα ή βραδινό. Κατάλληλη για vegeterian και vegan. Γίνεται εύκολα και γρήγορα, ενώ αποτελεί μια πολύ καλή βάση για προσθαφαιρέσεις και πειραματισμό. Ανυπομονούμε να τη δοκιμάσουμε με την προσθήκη μανιταριών, πατάτας ή καρότου και φυσικά θα σας ενημερώσουμε για το αποτέλεσμα! Τρώγεται εξίσου ευχάριστα ζεστή ή κρύα.

Υλικά για 4 άτομα
3 κούπες ψιλοκομμένο μπρόκολο
1 κούπα γάλα καρύδας
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσσο ψιλοκομμένο
1 κοφτό κουταλάκι κάρυ
1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
2 κούπες νερό
1/2 κούπα ρύζι


Οδηγίες:
Σωτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσσο για 5′ μέχρι να μαλακώσουν σε μία μεγάλη κατσαρόλα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα καρύδας, τα μπαχαρικά, το νερό και το ρύζι και αφήσουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά. Έπειτα, προσθέτουμε το μπρόκολο και σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και περνάμε τη σούπα σιγά σιγά από το μπλέντερ για να γίνει βελούδινη.
Συνοδεύεται με κρουτόν και διατροφική μαγιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου