Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Σολομός με σάλτσα μελιού από την Εύα Λονγκόρια

Η καθόλου απεγνωσμένη νοικοκυρά Eva Λονγκόρια μαγειρεύει στο δικό της βιβλίο "Eva's Kitchen: Cooking With Love For Family And Friends". Η Λατίνα ηθοποιός συστήνει περισσότερες από 100 δικές της και οικογενειακές συνταγές.

«Βάζω λεμόνι μέσα σε όλα και πάνω στα πάντα. Είναι τέλειο για σάλτσες, sauce, ψάρι, κρέας. Λατρεύω το λεμόνι – πάντα έχω φρέσκα λεμόνια στο σπίτι», τονίζει η Εύα. Φτιάχνεις 4 μερίδες.


Υλικά
  • 3 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • χυμός 1 λεμονιού (περίπου 2 κ.σ.)
  • 3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 4 φιλέτα σολομού, 2,5-3 εκ. πάχος
  • θαλασσινό αλάτι
  • μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Προθέρμανε το φούρνο στους 250°C. Σε μικρό μπολ, βάλε το μέλι, το λάδι, το χυμό λεμονιού και το σκόρδο και ανακάτεψε μέχρι να
αναμειχθούν καλά τα υλικά. Κόψε τετράγωνα κομμάτια λαδόκολλας (40 Χ 40 εκ.) και τοποθέτησε κάθε φιλέτο σολομού με το δέρμα κάτω σε κάθε κομμάτι, άλειψέ τα με το μείγμα μελιού (γενναιόδωρα) και ρίξε αλάτι και πιπέρι. Δίπλωσε τη λαδόκολλα στη μέση ώστε οι άκρες να είναι στην ευθεία. Δίπλωσε τις ανοιχτές πλευρές αρκετές φορές ώστε να δημιουργήσεις καλά κλεισμένα πουγκάκια. Βάλε τα πουγκάκια σε χαρτί ψησίματος και στη συνέχεια στο φούρνο. Ψήσε περίπου 12-15 λεπά, ανάλογα με το πάχος των φιλέτων και πόσο ψημένα τα θες εσύ. Να θυμάσαι ότι θα συνεχίσουν να σιγοψήνονται για λίγο ακόμη αφού τα βγάλεις από το φούρνο. Βάλε ένα φιλέτο σε κάθε πιάτο και σέρβιρε.

Η μερίδα:
330 θερμίδες (39,9% των θερμίδων από λιπαρά)
15 γραμμ. λιπαρά
80 mg χοληστερόλη
160 mg νάτριο
14 γραμμ. υδατάνθρακες
0 γραμμ. φυτικές ίνες
35 γραμμ. πρωτεΐνη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου