Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Σαλάτα ρόκα με τόνο


Η ρόκα είναι ένα υλικό με πολύ ιδιαίτερη γεύση που μπορεί να δώσει άλλη διάσταση σε πολλά πιάτα. Δοκιμάστε την σε σάντουιτς κάθε τύπου, ψιλοκόψτε τη και ρίξτε την ωμή πάνω στη μακαρονάδα σας, συνδυάστε τη σε διάφορες σαλάτες. Πειραματιστείτε!!!!!

Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά: 
1 μεγάλο ματσάκι φρέσκια ρόκα 
1 μεγάλη κονσέρβα φιλέτο τόνο (σε νερό)
2 μέτριες ντομάτες, χοντροκομμένες 
1 καρότο κομμένο σε λεπτές λωρίδες
1 κουταλιά της σούπας ξύδι μπαλσάμικο 
½ κουταλιά της σούπας μέλι
2 κουταλιές της σούπας λάδι 
½ κουταλάκι τζίντζερ, σκόνη
Αλάτι/πιπέρι


Εκτέλεση:Πλένουμε πολύ καλά τη ρόκα, κόβουμε τα κοτσάνια και το υπόλοιπο ματσάκι το κόβουμε σε 2-3 μέρη ανάλογα με το μήκος και τα τοποθετούμε σε μία μεγάλη σαλατιέρα. 

Προσθέτουμε τις ντομάτες, το καρότο και το φιλέτο τόνου, το οποίο στραγγίξαμε από προηγουμένως. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και χωρίζουμε σε 4 ατομικά μπολ ή πιάτα.

Με ένα σέικερ ή multi χτυπάμε το λάδι, το ξύδι, το μέλι, το τζίντζερ, αλάτι και πιπέρι. Περιχύνουμε τις σαλάτες με τη σάλτσα που φτιάξαμε. 

Μπορούμε να προσαρμόσουμε τις ποσότητες του λαδιού και του ξιδιού ανάλογα με τα γούστα μας.

Πηγή: www.aktorama.gr


Για περισσότερες σαλάτες, πατήστε εδώ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου